vinst

Yes! En härlig 3-0 vinst mot Södertälje. Semifinal nästa :)

Efter fyra matcher på fyra dagar har vi idag fått en extra dags vila (med undantag för ett gympass som ska genomföras). Härligt och välbehövligt!

Här är även en bild på hela laget samlat efter matchen.

 Överst från vänster: Kristiina Raap, Anna Westerlund, Magdalena Kjessel, Malin Lindgren, Sara Mild, Cecilia Skoog, Emmy Blouin, Anna Harlin, Johanna Falk, Sofia Harlin, Emily Turner.

Överst från vänster: Kristiina Raap, Anna Westerlund, Magdalena Kjessel, Malin Lindgren, Sara Mild, Cecilia Skoog, Emmy Blouin, Anna Harlin, Johanna Falk, Sofia Harlin, Emily Turner.


Lite häng innan fredagens match, Maggie & Anna W.

Lite häng i hallen innan fredagens match, Anna och Maggie


Lagsammanhållning

Både denna helg i Sateliten och helgen innan i Lindesberg har fört laget mer samman. Här en tjuvtitt in i omklädningsrummet och en bild på laget i väntan på match. Båda tagna i Linde.


Resultat

Helgens träningsmatcher är spelade, började i fredags mot Lindesberg.
Vi förlorade 0-3, spelade bra i perioder men räckte inte hela vägen. Positivt var att det kändes mycket bättre än när vi mötte dem sist, för två veckor sen. Så om vi bara tränar på lika bra i fortsättningen så ska vi nog kunna försöka oss på en vinst när det väl gäller! ;)
I lördags stod Katrineholm för motståndet. De är ju de regerande mästarinnorna, men har ett till stor del nytt lag denna säsongen. Vi förlorade 2-3, det tog tid för oss att komma igång och gjorde alldeles för många egna misstag i de två första seten. Efter det lyckades vi vända och spelade upp oss, men förlorade femte avgörande med 13-15.
Idag så spelade vi mot Bröndby, och avslutade med en 3-1 vinst! Kändes bra.
Överlag har helgen trots förlusterna kännts bra, det viktigaste är att det vi tränat och lagt fokus på de senaste två veckorna verkligen har förbättrats sen sist.
We are moving in the right direction som Dave skulle ha uttryckt det!

Nu blir det vila och ladda om ikväll för att tagga till match imorgon igen.
Klockan 20.00 möter vi Södertälje på bortaplan i Svenska cupen!

Helgens schema

I helgen blir det turnering här i Sollentuna, Satelliten. Schemat ser ut som följer:

Fredag
20:00 Lindesberg - Sollentuna

Lördag
11:00 KVK -Brøndby
13:00 KVK - Lindesberg
15:00 Brøndby - Lindesberg
17:00 KVK-Sollentuna
 
Söndag
10:00 Brøndby- Lindesberg
12:00 Brøndby- Sollentuna 

Så här skrivs det på hemsidan (sollentuna-vk.com):

"Sollentuna fortsätter förberedelserna på försäsongen genom att i helgen vara värd för några av Scandinaviens bästa volleyboll lag. Turneringen startar med Sollentuna-Lindesberg kl 20:00, vilket blir ett spännande returmöte från när lagen senast möttes i Lindesbergs försäsongsturnering. Den gången blev det två försluster för Sollentuna och vi får som fredagsunderhållning se om damlaget kan ta revansch.

På lördagen är det dags för de regerande Svenska Mästarinnorna i volleyboll, Katrineholm, att presentera sig. Katrineholm spelar först mot Brøndby, ett av topplagen i dansk damvolleyboll, därefter Lindesberg och avslutar sedan lördagen mot hemmalaget. På söndagen avslutar Sollentuna mot danska Brøndby.

Så här säger Dave Egan inför helgen:

- We added 5 new faces to the team and this is going to be an exciting year. I really like the way things have been going in practice and we're excited to show how much we've improved since our tournament two weeks ago in Lindesberg."

Gratis inträde så det är bara att komma och heja, hoppas vi ses i helgen!!


The Lone Canadian: Feeling at Home in Sollentuna

Hello to all dedicated fans of Sollentuna Volleyball!
This is my first blog posting as a one of the new Sollentuna Volleyball Players for the 2010-11 season.  My name is Emmy Blouin and I am coming from the crazy country of Canada!  This is my 3rd season playing volleyball overseas and I am really excited that I found a great team right beside the glorious city of Stockholm.  I consider myself very lucky!  Dave Egan, coach & player, who I knew from a couple years ago recruited me after I completed my last season in Switzerland.  Being that I am still young and love playing volleyball, I am always looking for an exciting place to play in and explore.  Back in April, I came for a short 24-hour visit where I practiced with the team and met most of the girls.  I pretty much decided then and there that I could see myself playing and living in Sollentuna.
The summer flew by and before I knew it I was on a airplane taking me back over the Atlantic Ocean right into the heart of Sweden.  I arrived September 1st where I was greeted to my new home with lasagna made by my 2 new fabulous teammates, Emily & Johhhhhanna.  Now it has been almost 3 weeks that I have been living in Sollentuna and already I feel well adjusted to the volleyball, culture and everyday life.  I am extremely impressed with the team because all of the girls love to play and they always work hard.  Dave & David work hard to run good practices and figuring out how to break down each practice & drill to make sure we improve at the rate that will get us to a top spot in the Elite series.  The administration takes good care of the team and handles everything in a professional manner. I am looking forward to when the Elite Series begins and we can dominate!  I know Sollentuna is going to great things in the 2010-11 season!
Hope to see all you at every game possible!
Emmy Blouin #5

5-0

Som sagt så spelade vi träningsmatch igår mot Södertälje. Det är, för några av oss, vår gamla lagkamrat Elin Warner som är coach för Södertäljes div 1 tjejer.
Vi spelade 5 hela set och vi vann samtliga, så det får vi väl vara nöjda med :)
Bra tillfälle att träna på specifika saker, vilket vi gjorde.

Nu blir det träning för fullt i veckan för att ladda inför turneringen här hemma i helgen!


Match time

I helgen är Sollentunas damlag lediga, med eventuell egen fys, men på måndag är det dags för match igen. Vi möter Södertelge i en träningsmatch. Den bästa träningen är ändå matchspel, det ser vi verkligen fram emot!

Kanotmys

Igår så var vi inte allt för taggade på volleyboll. utan emily+mor hade fixat så vi skulle få paddla lite kanot i norrviken och sedan lite grill&kaffe. regnet hade öst ner hela dagen. men lagom tills damlaget samlades så kom solen igen!


/C

Lindesberg weekend

Vill börja med att nämna det tidigare inlägget tycks att missförståtts av en del läsare (även från oss i svk) och vi vill bara förtydliga att vi inte menar något dåligt med det vi skrev, utan enbart att vi tycker att det är jättetråkigt att elverket behövt dra sig ut.

Helgen har bestått av fem matcher i lindesberg urtjusiga nya arena. Vi i SVK var för första gången i fredags samlade som ett helt lag men tog helgen som en utmaning att se lite hur vi ligger till och kanske viktigast av alla; låta alla spela. resultatet var väl inte så roligt kanske men vi avslutade med seger och det tar vi med oss.. Helgen har i övrigt bestått av många skratt vilket har stärkt laget på andra sätt :)

det kommer förmodligen regna lite bilder från helgen här i bloggen då flera hade kamera och bilderna inte rä samlade. men här kommer lite från Cissis kamera!


/C

Imorgon bär det av till Lindesberg!

Imorgon bär det av till lindesber för massor av matcher. Vi har en försäsongsturnering som kommer att vara under lördag och söndag. Runt 8 bär det av i morgonbitti och vi kommer att övernatta i Linde. En riktig "läger känsla", det ser vi verkligen fram emot.

Dessutom har Lindesberg fått en ny hemmahall, ska bli spännande att få känna på den nya hallen :) Sånt gillar vi!

Träningen såg bra ut med mycket spel idag, nu är vi verkligen på gång!


Detta är en bild på senaste gången vi mötte Lindesberg. Cissi Skoog#1 och Sara Mild#7 på bilden. 

Vi hoppas på fler bilder under helgen, så vi kan presentera andra spelare som inte fastnat på bild i sollentunakläder än!


Ny vecka

Kräftskivan i lördags var great! Bilder finns.. Just nu vet jag bara inte riktigt var. Men jag hoppas de kommer upp här snart! 

Kvällen bestod av mycket god mat som vi alla hade hjälpts åt med (kräftor inkluderade såklart), god efterrätt, en hel del lekar, bland annat en kanadensisk som vi andra kämpade hårt för att hänga med i..
Over all var det en väldigt rolig kväll och som sagt i tidigare inlägg så hoppas och tror vi att det kommer leda till en bra och rolig säsong!

Idag är det måndag vilket betyder bollträning 18-20. Och idag anlände äntligen vår sista spelare, Kristiina Raap!
Det var ett kärt återseende för oss som spelade med henne redan förra säsongen, och det känns roligt att alla äntligen är här.
I helgen så ska vi åka till Lindesberg och spela turnering, så det är vad vi laddar för i veckan. Ska bli såå kul att äntligen få spela match!


 Kräftskiva

Just i denna sekund håller nästan hela nya sollets damlag på att lära känna varandra på en kräftskiva! de som saknas är Kristiina och Anna Westerlund som är hemma i hässleholm (LYCKA TILL SOM FAN). Hoppas ni har en lika bra kväll och att detta leder vidare till en bra säsong.... :)


Träningarna börjar få fart

Vår nya spelare Emmy Blue från Canada anlände igår till Arlanda och idag var första träningen i Sporthallen. Vi har verkligen sett fram emot denna nya spelare som sprider sin energi på planen. Det är en tjej med gott om fysik, det syntes inte minst på testerna idag. Vi började träningen med en runda tester igen. Körde "9-3-6-3-9" och harres test. Vi är inte så stora i laget, därför får vi utnyttja vår snabbhet. Tempot har börjat höjas på träningarna och det är riktigt skönt.

Träningen fick en skön avrundning med tester på knäböj, 3x "så mycket du pallar" och därefter brutalbänken.

Passaren Emily Turner har fastnat på en spikebild


Liberon Cissi Skoog har också fastnat på en spikebild

Ps. Vi längtar så efter våra nya supersnygga matchkläder inför denna säsong!

RSS 2.0