vårt u21 vann!

Våra U21 tjejer vann idag och knep åt sig en förstaplats i kvalet. Nu har det bäddat för bästa möjliga utgångspunkt inför SM som spelas under valborgshelgen i Gislaved! Wihoo


Emily Turner i tidningen

Emily Turner blev intervjuad i Magasin Sollentuna. Emily som varit klubben trogen länge är fostrad i Sollentunavolley vilket är extra roligt; att ha folk som börjat som liten och idag spelar i elitlaget!   

Hon spelar inte bara i vårt elitlag utan är också aktiv tränare/ledare för F94 i sollentuna. Yey! 

våra duktiga ungdomar

Vi har två i vårt elitlag (Sofia Harlin & Anna Westerlund) som imorgon söndag kommer delta i kvalet i Uppsala. De 4 lagen som kommer att delta i kvalet är alla direkt kvalificerade till SM slutspelet i Gislaved, men nu handlar det om att spela till sig en bra sidning till SM. 

 
Klass U21DÖ - U21, Damer Östra
 
U21DÖ - Grupp 1
Kolbäcks VK      
Södertelge VBK      
Sollentuna VK      
Vallentuna VBK      
8   Sollentuna VK   - Vallentuna VBK     30.01 - kl: 10:05   Bana 01 / Boland         
7   Kolbäcks VK   - Södertelge VBK     30.01 - kl: 11:20   Bana 01 / Boland         
10   Södertelge VBK   - Sollentuna VK     30.01 - kl: 13:35   Bana 01 / Boland         
9   Vallentuna VBK   - Kolbäcks VK     30.01 - kl: 14:45   Bana 01 / Boland         
11   Kolbäcks VK   - Sollentuna VK     30.01 - kl: 16:20   Bana 01 / Boland         
12   Södertelge VBK   - Vallentuna VBK     30.01 - kl: 17:30   Bana 01 / Boland         


U21 laget körde träning i fredags och vi hoppas på många segrar i morgondagens spel! Hejja Hejja!Sofia och Sanna på bild från fredagens träning.    

träningen i torsdags

Vi fick ett storbesök av Angelica i torsdags som kom och dunka lite boll. Hon sa att hon hade fått lite boll-abstinens. :)

Emmy passade på att le in i kameran efter träningen också!


Spel ledigt i helgen

Vi kommer träna ikväll, 19-22 och tor 18-21. Tor kommer vår huvud coach vara på egen bortamatch då han spelar med herrlaget samtidigt som han är huvudtränare för oss damer. Då kommer David att leda träningen och Dave har redan understrykit att det kommer bli ett tufft pass fysiskt då vi är lediga på fredagen från boll.

Våra träningarn med herrlaget byter alltid av efter varandra vilket möjliggör Daves "dubbling". Vi i damlaget har blivit lite bortskämda detta år då vi turligt nog endast har en sen träning som löper till 10, resten slutar innan. På fredagar börjar vi exempelvis 16.oo, vilket är ganska förmånligt. :)

Det som också gör det så bra är att kommer man för tidigt till träningen för att det passade med skolan eller jobb att åka direkt går det bra att sitta i hallen och kolla på bra volleyboll. Det känns ju bra! Vi träffar våra herrar varje träningspass då vi byter av varandra. Dessutom slipper man ta ner/sätta upp nätet före eller efter träningen ;).  

Hur som.. Vi har alltså ingen träning på fredag och med resulterar i ett "volleylov" med fredag-söndag ledigt från boll. Dessa "lov" brukar alltid kännas vädigt långa och brukar resultera i änn mer energi när vi väl kommer igång med bollen på måndag. När man håller på med en boll sport blir det lätt tomt att träna utan en boll, men det kommer gå bra det med!

3-0 mot rig

Vi lyckades ta en 3-0 seger mot RIG Falköping även om båda lagen hade problem med det egna spelet. Så här står det på vår hemsida om matchen.

Sollentunas damer nådde aldrig sin högsta nivå i dagens match, men de gjorde en tillräckligt bra match för att förtjäna en 3-0 seger mot ett desarmerat RIG Falköping. Det var den första 3-0 segern för Sollentuna på hela säsongen. Tidigare matcher har alla spelats i fler set, men denna gång lyckades man trots ett jämnt andra set vinna i tre raka set. Segerresultatet blev 3-0 (25-18, 27-25, 25-18).


Här kommer lite sport bilder från matchen! woho!Rig falköping gästar oss ikväll

Ikväll kl 17.oo är det match i Sateliten för damerna. Herrarna gästas också av RIG och spelar 14.3o

Senast vi mötte RIG blev det en tuff femsetare och det kommer bjudas på en tuff match!

Arena Sateliten är en ny fräsch sporthall där Sollentunhavolley spelar alla sina hemmamatcher och större delen av träningen är förlagd i lokalerna.

Sateliten ligger precis i anslutning till pendelstågstationen Sollentuna och därmet ett stenkast från det mysiga nybyggda Sollentunacentrum

Vi ses i hallen! 

Ps. vi är stolta över den. :)


Vi ska försöka lägga till några pic. på Sateliten kan vi presentera den närmare för er läsare.

herre på täppan

Vi i Sollentunavolley älskar baggertennis och det är därför jag med stor ära kan presentera vår herre på täppan.

- Just nu är det vår lagkapten Sara Mild som är "Herre på täppan". Hon vann nämnligen vår senaste tävling i bagger tennis! Bagger tennis är den finaste titeln att vinna på träning och vi får se om hon kan försvara titeln till nästa gång vi får chansen att spela.  

Saras taktik var långa/korta bollar i ett varierat flöde och fick igenom sin plan att trötta ut sina motståndare.  


Sara Mild i mitten, bredvid Malin Lindgren och Cissi Skoog. (från julbordet hemma hos Sara)


Genomgång av reglerna för baggertennis i Sollentuna volley:
En nudd, bara bagger. I krisigt-nödläge får man ta över bollen med en hand. Dave (tränaren) kastar in stora högbollar till senast vunna sidan. Alla bestämmer tillsammans över vad som var in och ut, stor portion av ärligthet krävs. Vi börjar alltid gamla mot unga och roterar vanligtvis bara inom det egna laget. Sen är det bara att köra hårt!

Det är absolut inte var träning vi får chansen att spel baggertennis då det mest är för skojs skull, men titt som tätt, när man minst anar det kommer övningen fram i slutet av träningen! Det gäller att vara redo.

ny lagbild

Eftersom alla inte var med på förra lagbilden, har vi nu tagit en ny.

Se vad vackert!


bilder från engelholmsmatchen

Sportbar efter Engelholmsmatchen

Efter Engelholmsmatchen  tog vi oss alla i laget till vår planerade sportbarshamburgartillfälle.
Och vissa utav oss beställde en stoor mjölk.

- Det gäller att vara stark om man ska spela i Sollentunavolley!Hylte/Halmstad

Set Time Set Score Points
1 10' 8 - 1 16 - 6 21 - 8 25 - 14
2 15' 4 - 8 11 - 16 18 - 21 25 - 22
3 10' 7 - 8 12 - 16 13 - 21 16 - 25
4 12' 5 - 8 13 - 16 20 - 21 23 - 25
5 8' 1 - 5 7 - 10 10 - 12 19 - 21
Tot 55'       108 - 107


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Här kommer lite information om Hylte/Halmstad matchen vi spelade borta i lördags. Tycker dessa sista setsiffror talar sitt tydliga språk. Det blev en match utan dess like. Aldrig har vi vart med om en sån Jojjo och åkte upp och ner som en berg och dalbana mellan setten.

Vi kom någon stressat ner till Hylte p.g.a väglaget och kastade på oss matchtröjan för att börja uppvärmningen. När väl matchen var igång var vi inte med på noterna för fem öre, Hylte/Halmstad hade greppet från boll 1 och framåt.

Andra set lyckades vi hänga på tempot något, men resuterade också i en förlust... Sen kommer det.

Tredje set, efter en paus i omklädningsrummet på 10min händer något och vi vinner med en härlig kämparanda och kontrollerat spel.

Fjärde set tros vi minnas stod 23-23, då vi visar att vi var det starkare laget och tog hem setet med 25-23.. En härlig känsla.

Sen var det femte set och här var en stor matchförändring rent poängmässigt. Vi leder stort i början av settet, men Hylte/Halmstad knappar igen och sen kommer vi till det jämna avslutet! Vi följer varandra och klättrar tillsammans upp i poäng i femte set och tillslut blir det 21-19 till oss. OTROLIGT långa och spännande bollar.

Efter en sån match, med start på underläge 0-2, känns det alltid extra skönt att vinna. Vi visar för oss själva att vi kan ta oss ur tunga underlägen! Jippie


Cissi Skoog

Här har vi Cissi Skoog #1 offaction/inaction, en riktig super bild tagen av Tage Olsin!

Herrarna gick till Final

Herrarna gick till final, och vi hejjade på som bara den!

Här är Matte och Ben i herrlaget in action.
Vi Hejjade oss fram Seger för Pojkarna i Sollentuna!

Vi skrek så vi blev alldeles hesa på finalmatchen, och vilken seger vi fick se!!

Grattis till GP-GULD !!

GP 2011
Sista träningen på hemmaplan

Idag är det tärning 18-20 i vår kära Sateliten! I morgon bär det nämnligen av till Katrineholm för att hinna landa i staden innan GP drar igång på riktigt! Vi ser fram emot detta.

Ses i Katrineholm!

RSS 2.0