Rawfood bollar



God morgon bloggen! Äntligen fredag, rackans vad denna veckan har gått fort. Till helgen ser vissa av oss fram emot att få en helt matchfri-helg medan halva laget ska ta sig upp till Uppsala för att spela U21sm kval.  Närmare bestämt Bella, Carro, Annie, Camilla, Sophie och Hanna. Så se till att hålla tummarna för tjejerna!

Har haft en stenhård träningsvecka med bra fokus och kämparglöd. På onsdag kl19 5/2 spelar vi derby mot KVK, matchen ni inte bör missa!!!

Här kommer ett nytt före/efter-träning-snack eller ett hälsosammare alt till ditt lördagsgodis.

Rawfood bollar:
5 dl Valnötter caschewnötter hasselnötter jordnötter solrosfrön pumpakärnor (lite av vad man hittar)
10 st Dadlar utan kärna
2 msk Kakao alt 1 tsk Vaniljpulver
1 msk Stevia
1dl kokosflingor

2 msk Vatten
+1 dl kokosflingor/sesamfrön att rulla i

Blanda alla nötter i en mixer tills det är finhackat, ha i dadlarna och kör tills de inte längre går att urskilja. Tillsätt de resterande ingredienserna till röras och komplettera med vatten tills du fått en chokladbollsmet liknande konsistens. Ställ in i kylen i några timmar så att den suger åt sig vätskan. Rulla sedan bollar i kokosflingor. WALLA!

Alt ingredienser:
Jordnötssmör/ kokossmör
Blötlagda russin
Vaniljsocker
Proteinpulver
Banan/ Hallon
Saltlakritspulver
80% mörkchoklad
Avokado
Citron/ apelsin 

// #1

Extra energi!

När man tränar mycket gäller det att också äta ordentligt för att orka med. Ibland kan det vara gott med ett mellanmål när man är lite sådär lagom seg på eftermiddagen och då sitter en smoothie riktigt fint.
Här kommer ett recept på en mangosmoothie!
 

Mangosmoothie!!

  • 2 1/2 dl vaniljyoghurt eller mild naturell youghurt
  • 1/2 banan
  • mango (skalad)
Gör såhär:
  1. Lägg yoghurt, skalad banan och mango i en mixer.
  2. Mixa till en slät smoothie. Servera genast.
Det funkar ju givetvis med andra frukter än de som står i receptet. Bara att byta ut och prova. Vill ni ha lite extra sting i smoothien så riv ner lite ingefära också. Enjoy!
 

 

 


Tuff match men grymt stöd!

Nu är helgens bortamatch mot Hylte/Halmstad spelad och resultatet blev tyvärr 3-1 till motståndarna. Vi inledde starkt och hade bra flyt i spelet under första set men H/H hade bra tryck i anfallen och trots vinst i första set kunde vi inte hålla emot de tre resterande seten. 
 
Nu har vi två veckor kvar till nästa match och den kommer spelas hemma mot Falköping och då hoppas vi på mycket folk i publiken! 
 
En person som nog tillhör ett av sollets största fans just nu kommer antagligen inte ha möjlighet att vara på plats under nästa hemmamatch eftersom han bor i Gislaved men däremot var han på plats i Hylte ikväll och hejjade. Han stod också och hejjade på oss efter vägen mot Hylte med hemmagjord skylt och blinkande lampor. Tack för stödet, du är grym Mudde! 
 

Påfyllning från Errea

Nu i veckan har vi fått lite påfyllning av träningskläder från Errea! Tyvärr togs inte några bilder från klädutdelningen i måndags, men om ni tänker er ett gäng med barn på julafton så kan ni nog ana hur det var =)
Några av grejjerna skulle det tryckas lite på så vi har ännu mer kläder att se fram emot!
Här är iaf en bild från kvällens träning.
 
 

Grattis coach!

Tro det eller ej men idag blir den äldste i vårat lag ännu äldre och det är ingen av oss spelare som fyller år denna gången utan idag är det vår coach, Lars-Göran Eriksson som är födelsedagsbarn. Snillet föddes 22:a januari 1957, han jobbar som polis och hundförare och har ett smeknamn som är välkänt inom volleybollkretsar, nämligen Snillet. Här berättar Lars-Göran i en intervju på Sollentuna-vk.com om historien bakom smeknamnets uppkomst.
 
"Jag somnade under en kemilektion i årskurs 5 och läraren frågade då mig under min dvala vad skolrestaurangen bjöd på för mat till lunch, jag vaknade till och svarade utan att veta något saltpetersyra, Klassen skrattade och läraren sa att där sitter vårat snille. Alltid funnits med sedan detta." 
 
Eftersom vi är träningslediga idag blev det tyvärr ingen bild på coachen i vår kalashatt men Bella gnuggade sina geniknölar, plockade fram fantasin och lyckades åstadkomma detta fagra verk!
 
Grattis på födelsedagen Snillet!
 
 

Grattis Anita!!!

I januari har vi många födelsedagsbarn och idag var det Anitas tur att sätta på sig kalashatten på träningen! Grattis Anita på 21årsdagen!!!!!!!!
 
 
Imorgon fyller vår tränare Snillet år också, och eftersom vi har vilodag från träningen (så att han tyvärr lyckas slippa undan partyhatten) kommer vi att bjuda på en liten bildspecial i hans ära! 
 
 
 
 
 

Grattis Bella och vinst!

Vinst mot Örebro idag i en rafflande 3-2 match! Och inte nog med det, Bella fyller 19 bast också! Och fyller man år är det som sagt kalashatten som ska på så den fick Bella ha på uppställningen innan matchen idag:) 
 
Här kommer lite bilder: 
 
 

Lagmys

Imorgon spelar vi match borta mot Örebro och för att ladda lite extra passade vi på att umgås med laget hemma hos Anna. Det blev tacos till huvudrätt och efterrätten serverades av Hanna 😀
 

A new friend!

I onsdags fick vi en ny lagkamrat!! Hon heter Jasmine Norton, är 22 år och kommer från Texas. 
Hon har tidigare spelat i Razorback för Arkansas Universitet och senast i Leonas de Ponce i Puerto Rico.
 
Hon är en positiv tjej som passar bra in i laget och vi ser verkligen fram emot att få lära känna henne. 
 
 

Vinst mot Linde

 

Grattis Camilla!!

Idag var det träning som vanligt i Satelliten men en sak som inte tillhör vanligheterna var att vi hade en nybliven 18 åring på träningen, nämligen Camilla!!!
Spelar man volleyboll i Sollentuna Vk´s damlag och fyller 18 år, då får man träna med kalashatt =)
 
Här kommer lite bilder på våran grymma Camilla! Grattis igen tjejen! 
 
 
 
 
 
 

Matchdags!!

Idag smäller det igen! Vi spelar hemmamatch mot Lindesberg i Satelliten kl 17.00.
 
Vi har laddat med träningar i mellandagarna och efter nyår och flera av tjejerna har varit iväg i Katrineholm och spelat ungdoms GP där de tog GULD!! Så nu känner vi oss redo för matchstart =)
 
För er som inte har möjlighet att följa matchen på plats finns ju alltid livescore och här har ni länken till det: http://svbf-web.azurewebsites.net/Livescore_Advanced.aspx?ID=1148
 
 
 

RSS 2.0