Tuff match!

Lördagens match mot Hylte/Halmstad blev för tuff. De halländska brudarna bjöd på riktigt bra motstånd och vi kom inte alls upp till den nivån vi kan spela på så då är det inte så konstigt att det blev en förlust med 3-0.
 
Nu blickar vi framåt istället och näst på tur står Katrineholm och den matchen kommer att spelas redan på onsdag. Vi spelar kl 19.00 och matchen går att följa via livescore som ni kan hitta genom att klicka er vidare från denna länken: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Elitserien/Resultat/?selected=Elitserien+Damer
 
Här kommer lite bilder från matchen mot Hylte/Halmstad. Bilderna är tagna av Anders Harlin.
Anita anfaller
Ljung blockar boll
Bella blockar
Kommentatorerna på viasatsport.se
Våra goa bollrullare, tack för hjälpen =)
 
 

Match på viasatsport

Nedräkningen till dagens matchstart har börjat. Idag kl 17.00 spelar vi hemma mot Hylte/Halmstad. De har två vinster i bagaget med sig hit och har på pappret ett starkt lag så det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma mot ett sånt motstånd!

För er som inte ha möjlighet att vara på plats i hallen kan följa oss på viasatsport.se där de visar matchen live. Här är länken dit: www.viasatsport.se/live/10396/

1 poäng borta!

Sorry för sen uppdatering. Matchen mot Lindesberg slutade med 2-3 i set. Det svängde ganska kraftigt i seten och efter första set såg det rätt dystert ut. Men vi vände och efter 3 spelade set ledde vi med 2-1. Tyvärr lyckades vi inte hålla i ledningen utan tappade sista setet med 8-15. Men 2 vunna set betyder 1 poäng och den poängen kan vara viktig mot slutet =)
 
Nu laddar vi för mötet mot Hylte/Halmstad hemma på Lördag!
 
 

Uppladdning

1 tim och 10 min kvar till matchstart. Vi är framme i Lindesberg och har kommit in i omklädningsrummet och börjat ladda inför matchen. Lindesberg har ofta mycket publik och det brukar bli bra tryck i hallen vilket är riktigt kul! 
 

Nu är vi redo!

Oavsett hur vi under denna säsong skulle bli sjuka,
vi på sjuk-och-skadebordet nu har massor att duka
 
Vår största konsument av tigerbalsam är Bella,
det nu finns tillräckligt för knä, axlar och rumpa att hälla
 
Hannas naglar ofta brukar gå av,
vi nu har plåster för alla krav
 
Anita och Ljung ibland kan bli låga,
nu finns det dextrosol för er att droga
 
Carros händer av smasha kan spricka,
nu finns det idomin att på händerna klicka
 
Vår passare Anna ibland får smärta,
för det vi har köpt värktabletter från apotek hjärta
 
Sophie blir svettig av att alla fläta,
vi nu har näsdukar för att torka upp all väta
 
Täcktor på polska betyder kartong,
vi nu har en ask fylld med tampong
 
Nina är van vid att knoda allas lår,
nu har vi hjälp ifall någon skulle få skavsår
 
Lill-Sofia och Ieva är vana att slå i blockets hål,
Om de får ont i axeln kan de ta en Pamol
 
Som libero kan man kan göra sig illa,
med stora plåster det här blir lugnt för Camilla 
 
 
 
 

En rafflande start!

Så var första elitseriematchen för säsongen spelad! Trots en urhärlig publik och en bra uppladdning lyckades vi inte nå ända fram denna gången. Örebro hade tre proffs på plan jämfört med matcherna vi spelade mot dem i Ligacupen och det märktes. Efter två set spelade ledde de med 2-0, därefter lyckades vi plocka de två nästkommande seten för att så gå in och spela ett femte avgörande set som örebro tog hem med 15-10.
Detta innebär att vi fick med oss ett poäng efter första matchen.
Nu blickar vi framåt mot nästa match som kommer att spelas borta i Lindesberg på söndag!!
 
Bilder från matchen
Werner och Anita blockar!
 
Hanna anfaller
 
Werner gör någon slags da vinci pose =)
 
Såhär bra känns det att ta poäng =)
 
Anita anfaller
 
Glada miner efter vunnen poäng
 
Anna gjorde en fin insats på plan och fick pris som bästa spelare!
 
Motståndarna för dagen!
 
 

Vem där?

Tänkte vi skulle köra en liten gissningslek såhär på fredag eftermiddag. Man får bara vara med om man inte sett tidigare bilder som lagts upp på bloggen =)
En person i laget har varit hos frissan och fixat frillan och nu ska ni få gissa vem det är!
 
 
Såhär ser det ut bakifrån, och nej, det är inte Snillet för er som gissade på det!
 
Det är ju....
 
 
Sofia Täcktor ju!
 
 
 
 
 

Elitserievolleyboll på viasatsport.se!!!

Helt galen kul nyhet för alla volleybolltokiga människor är att viasatsport.se från och med helgens elitseriepremiär kommer att livesända både dam och herrmatcher varje helg. Än så länge är det bestämt att 16 matcher kommer att visas och vi håller såklart tummarna för att det blir fler.
 
Första matchen ut på nätet är våran match mot Örebro som vi spelar hemma i satelliten på lördag. För er som nu inte har möjlighet att ta er till hallen kan alltså sitta hemma och kika på oss istället. Sändningen startar kl 14.25 och länken har ni här: http://www.viasatsport.se/live/10060
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningsmatchen

Söndagens träningsmatch mot Lindesberg gav oss tillfälle att prova lite nya strategier och även positioner på olika spelare.
Eva gjorde sitt första inhopp mot ett elitserielag, likaså Frida, som gick in och passade istället för Anna. Anna fick då möjlighet att gå spiker två set vilket hon gjorde med bravur!
Här kommer lite bilder från söndagens match.
 
Fina Frida från Vallentuna som gjorde en bra insats som passare!
 
BusCarro och BusTäcktor
 
Librosarnas vackra sidor visar sig
 
Bella hoppservar

Carro Ljung hoppservar i bakgrunden och Werner och Täcktor busar
 
 
 
 

Träningsmatch mot Lindesberg

Elitseriepremiären närmar sig och för att vi ska få känna på matchtempo innan start så ska vi idag spela ännu en träningsmatch och denna gången står Lindesberg för motståndet.
Vi har precis lämnat Sollentuna och har ca två timmars bilfärd framför oss. Det blir ett stopp på vägen och det kommer att vara på Dinners i Arboga. Idag kommer vi förutom lunchen få med oss goda smoothies och mackor, mums!
 
 

Träningsmatch

I tisdags spelade vi träningsmatch mot Vallentuna Vk. Vi samlades kl 18.00 för ca 1 timmes träning i sporthallen i Sollentuna innan det var dags för bilfärd mot Tellushallen i Vallentuna.
Vi spelade 4 set och vann med 4-0. Vallentunatjejerna krigade som vanligt på bra i försvarsspelet och var duktiga på att pressa oss i servemottagningen vilket gjorde att vi i tredje set fick kämpa för att få grepp om vinsten.
 
Vi tackar återigen Vallentuna för träningsmatchen =)
 
 
 

Semifinal

Söndagen spenderades i Örebro då andra omgången av ligacupen drog igång. Carro Werner och Sofia Täcktor vilade i söndags och istället fick Sophie Ågren spela vänsterkant och Hanna Lönnqvist gick in som höger. Dessutom var Camilla Hörnqvist med och debuterade i elitseriesammanhang som vänsterspiker!
 
I första matchen mötte vi Katrineholm som nu fått tillskott av två kanadensiskor. Deras anfall var betydligt tyngre denna gång samtidigt som vi inledde med svajjig servmottagning och försvarsspel. Vi förlorar första set med 14-25, andra och tredje set spelar vi bättre men de slutar ändå med vinst för Katrineholm med siffrorna 21-25 och 21-25.
 
Andra matchen mot Örebro spelar vi betydligt bättre. Denna matchen var viktig eftersom vinst skulle innebära en gruppseger och semifinal hemma istället för kvartsfinal på bortaplan.
Det börjar bra och vi vinner första set med 25-20. I andra set funkar blocktaktiken bra och vi lyckas dra ifrån ordentligt och tar en ledning med 16-6 som blir till en vinst på 25-16. Tredje set slutar också med vinst och det med setsiffrorna 25-19.
 
Uppladdning a la Ljung och Lönnqvist
 
Time out
 
Tack för matchen!
 
Dags för lite luftande mellan matcherna
 
 
 
 
 
                                                                                                                                            

RSS 2.0