Anna harlin 22!

Idag var det vanlig fredagsträning som gällde, den tidiga och lyxiga tiden 16-18. Men ändå inte en vanlig fredag, för Anna Harlin fyller nämligen år!
Efter träningen på fredagar så samlas vi alltid i konferensrummet i Satelliten och går igenom vår taktik och smider planerna inför helgen.. Dave är såklart alltid med, men ofta är även Christer Ljung med som kör datavolley och ofta har bra information att bidra med. Idag var båda två där och det blev genomgång med video.
Till det serverades Harlinsystrarnas hemgjorda chokladbollar och (kanske inte lika hemgjorda) Singoalla-citron-kakor. MUMS! Både kalas och fredagsmys på samma gång.  
Det har varit lite förkylningar i truppen hela veckan, men förhoppningsvis så är alla 100 % på söndag. Viktig match som ska bli jätterolig att spela!

Imorgon spelar vårt herrlag hemmamatch mot Örkelljunga, så där kommer nog några av oss i laget hänga imorgoneftermiddag. Varför ta en dag utan volleyboll när man har chansen att hänga i hallen alla dagar i veckan? ;)
Kom och heja, kl 17 i Satelliten!

Här har ni födelsedagsbarnet med Geishachoklad som hon fick av Kristiina.
Kristiina och Geisha är som.. skånsk vinter och slask. Du ser sällan det ena utan det andra.













tisdagskvällar

Igår kördes träning i sin vanliga ordning med fys och sen boll, 19-22. Elin Warner kommer de flesta tisdagarna och hon var även på plats denna gång. En härlig Elin som kallar oss för "Madame" och "Damer", och rulla bollen är tydligen samma sak som "kasta klotet". Hon utökar vårt volleybollspråk allt som oftast. :)

Under tisdagskvällarna står hallen tyst och tom run 22.20, efter att "duscha på plats" folket intagit omklädningsrummet och alla andra gått hem. Stannar man kvar får man alltid höra i högtalatna "kära gäster, vi stänger och larmar om.. 5min". Då får man lägga på ett kol.


 



vår?

Snön är kvar i sollentuna och det kommer bara mer och mer känns det som. Men vi är ganska sugna på våren nu. Fast nu är iof spärrningen runt entren borttagen, då det fanns risk för snöras innan, ett gott "mindre snö" tecken.


vår?

Nackspärr

Anna Westerlund #8 har haft lite problem med sin nacke,.. i form av nackspärr?! Helt galet, men bättre att vara borta på grund av nackspärr än någon annan mer avancerad skada :)

Hur som är hon tillbaka igen och kanske tipset om 3x10 onda töjningar åt vardera håll gav resultat ;) Vi har ju dom i laget som vart med om hemska nackspärrs drabbningartidigare så att säga.


tummen upp för Annas nacke! 

tillbaka till vardagen

Nu är det snart måndag och tillbaka till vardagsträningarna. Vi har framför oss ett 2h pass mellan 18-20 i sateliten. Vit caan tröja är det som gäller.

Vi har en viktig match under kommande helgen, en stor sådan också, vi möter Katrineholm borta (känns som en hemmahall då man spelat i den så många gånger under ungdoms- och vanliga GP) som ligger på andra plats i serien. Nu kör vi!


Vi gillar att kramas i ringen och är hungrig för nästa match.


vinst!

Här kommer lite bilder från matchen.

Vi vinner alltså gårdagens match och idag är det vila kropparna som gäller. Men här är lite in action bilder som vi kan njuta av efter segern!























vinst mot svedala

Vi vinner i dagens match mot Svedala, en härlig känsla att vinna när det är som tajtast i fjärde set.

(22-25, 25-17, 25-15, 27-25)

 

 

 
Poängbäst idag var vår poängkung Sara Mild med hela 25 poäng.
Två till kom över det magiska 10p gränsen, Emmy 15p, Nina 11p.

Matchens lirare idag blev Nina Grawender som gör en mycket bra match och flätar till bollarna mer och mer ju mer träningspass vi får ihop. Detta är Ninas första säsong någonsin med volleyboll, hon känner sig normalt som mest hemma i sanden med beachvolley. Denna säsong maximerar hon volley med vinter=inomhus, sommar=beach. I ett sånt schema har man säsong året om! Jey för den satsningen!

Matchbilder kommer ;)

match mot svedala


 
Vi möter Svedala hemma på Lördag 17.oo i Sporthallen, (från sollentuna buss 607 och 627 mot Danderyds sjukhus, station: edsbacka)

Kom och hejja fram oss. Svedala har fått förstärkning i form av en spiker från Estland. Det kommer bli en mycket spännande match med många länga bolldueller!



senast vi mötte svedala

Lite bilder från bortamatchen..

Vi vann senast med 3-1 (18-25, 22-25, 25-23, 18-25)


tågbild.. alla slumrade vi till på morgontåget :)

Sofia sitter med den finaste prydnadskudden i huset, den lurviga mysiga, hemskt lugna söta hunden.


En direkt favorit i huset, ps finns två tokiga fåglar som pussas hela tiden också :) Malin har det mesta hemma hos föräldrarna


vandring till Malins place

ljusare vandring till hallen från ett mysigt uppehåll hos Malin. Alltid roligt när man får hälsa på folk som kommer från olika orter i laget!



Käns ganska skönt att vi ska spela mot svedala hemma denna gång, det är en rejäl resa!

gröna tisdagar

Tisdagnar är gröna för oss i sollet. Vilket menas vi tränar i grön caan tröja, annars tränar vi i vita tröjor de övriga dagarna. De gröna tröjorna var från början tänkta till att användas vid matchuppvärmning, men som alla vet spelar vi i gröna shorts på matcher, och grönt mot grönt mot grön matchtröja kan bli lite för mycket julafton. Så grönt = tisdagar för oss nu. Jiho!


                  

alla <3 dag

Träningen pågick 18-20, men det är svårt att ta sig fram i Stockholm under vinterväder och några droppade in lite sent. Inte roligt med sl alla gånger... Men. träningen gick fint och vi känner oss relativt fräscha i kropparna!

Idag är det ju alla hjärtans dag.. och Emilys mamma som kommer när man minst anar det med supergoda hemgjorda (så klart) bakelser,.. får man väl kalla dom. Emilys mamma är nog överlägsen alla i laget vad gäller bakning!? Helt galet gott iaf. Sen blir ju alltid saker godare efter en hård träning också! TACK


Emilys mamma som är så mysig och bakar åt oss då man minst anar det! TACK (ps, mobilkamera, så det blev lite problem men blinkningarna)




Träningen avslutades med ett stort vrål av LOOOVE. Vi ville inte låta så där fjolligt så vi satte stämmbanden på bas akord. Love!


herrarna var sjuukt många idag, nu när dom fått lite extra tillskott då några gymnasie elever gästar sollentuna herrlag.

solig dag för sollentuna

Solen sken när vi åkte iväg med bussen igår morse. Första timmarna spenderades sovandes, sen blev det stopp på vårt kära Dinners för mat.
Resten av tiden fördrev vi med film. Det blev en hel del film igår faktiskt, blev en random men bra mix som började med Kvarteret Skatan (sjukt kul), och på vägen hem blev det först Juno och sen lite otippat en naturfilm om djurlivet i Afrika! Man lär sig något nytt varje dag sägs det ju.

Matchen vann vi med 3-1, vilket känns toppen!
Grymt skönt att vi kunde ta 3 poäng, framförallt skönt att vi kunde spela upp oss efter första set, som vi förlorade, och att vi hade en lugn och bra känsla på plan.
Kul att även herrarna vann mot LVC med 3-1, heja heja!
Full träning i veckan och sen laddar vi för Svedala nästan vecka!

match mot gislaved imorgon

Imorgon lördag bär det av mot Gislaved för match. Matchen börjar 14.00 och vi åker från Sollentuna kl 7 imorgonbitti. Idag har det varit rejält snökaos i Stockholm så vi hoppas på bättre väder imorgon!

De senaste säsongerna har vi haft för vana att alltid spela femsetare i Gislaved. Det gjorde vi även när vi möttes hemma i höstas, som tur var med oss som vinnare den gången. Men för att hålla oss kvar i top-4 (och ha en chans att komma top-3) så är det väldigt viktigt för oss att vi tar 3 poäng imorgon.
Dave har hemmamatch med herrlaget mot Linköping så det är vår andracoach David Ottosson som åker med oss. Annars är läget i laget bra, idag tränade vi med 12 friska personer och det såg bra ut :)
Nu väntar några timmar välbehövlig sömn, imorgon ska vi kämpa gärnet för våra tre poäng så håll tummarna!




Sara Mild i DN

Sara Mild, en av våra kantspelare blev intervjuad av DAGENS NYHETER i igårdagens tidnings, sporten.






Litet smakprov på Satelliten

Här kommer lite bilder från vår underbara hemmahall, Satelliten.

Visst är den vacker... :)

Kommer kanske fler bilder framöver!




ungdomarna tränar innan oss på måndagar, i Sollentuna finns volleyboll för alla åldrar :)

PS. det är lite mysigt vid uppvärmning att springa längst den glasade kortsidan och se ut över sollentuna station, speciellt när det är så där ruskigt och kallt ute, ganska skönt att träna i värmen då :)


Vårt kära omklädningsrum, Nr 3 är heligt för oss. Men... den är under reparation nu.. avstängd iaf. Kanske för att bara 2 av de 4 duscharna fungerat det typ senaste halvåret, hoppas på att alla fungerar snart... Nr 5 känns inte lika hemma för oss ju! :)


Den heliga toan i omklädningsrummet. :)

Och om man kommer alldeles för tidigt till träning kan de vara rätt spektakulärt att se alla små kids springa runt och göra volter i gymnastikhallen alldeles intill bollhallen. Det är sjukt galna saker dom vågar sig på! Och små killar som ligger i spagat och splitt utan några som helst problem :)

Slutligen, Satelliten är skit bra.

nina grawender matchens lirare

Nina Grawender blev utnämnd till matchens lirare i helgens match! Stort grattis till första matchens lirare i sollentunas kläder! 



Man kan ju inte bara låta bli att lägga till ett litet smile sträck där, det får de spelare som når såna höjder med den räckvidden bjuda på helt enkelt ;)


inblick i vårt omklädningsrum

Sara Mild, Cissi Skoog och Anna Westerlund är peppad inför match. Maggie fixar alltid en önskad spellista med allas önskelåtar som går för fullt medans vi byter om, sånt gillar vi!



vinst med 3-0 mot örebro

Vi vann i helgens spel i Sateliten, och tog med oss tre poäng med oss. Detta är vår andra 3-0 seger denna säsong, woho för det!

Här kommer lite bilder från matchen. PS tack för stödet i helgen från alla som var där!






















örebro gästar oss i helgen!





I helgen gästas vi av Örebro i Arena Sateliten. Det är en viktig match för att hänga på i jakten på ett bra utgångsläge inför slutspelen som spelas i Mars/April.

Så här ser tabellen ut i dagsläget -

Lag Poäng Matcher Set Poäng
S V F V F Kvot V F Kvot
1. Engelholms VS 34 12 12 0 36 6 6,000 1028 754 1,363
2. Katrineholms VK 28 12 9 3 32 13 2,462 1054 902 1,169
3. Lindesberg VBK 23 11 8 3 27 12 2,250 926 804 1,152
4. Sollentuna VK 21 11 8 3 26 20 1,300 976 951 1,026
5. Hylte/Halmstad 16 11 5 6 21 23 0,913 937 981 0,955
6. RIG Falköping 12 12 4 8 16 26 0,615 872 944 0,924
7. Svedala VBK 9 11 3 8 11 27 0,407 726 895 0,811
8. Örebro VBS 8 12 2 10 11 30 0,367 815 936 0,871
9. Gislaveds VBK 5 12 1 11 10 33 0,303 824 991 0,831

Dessa omgångar är kvar att spela. Vi har alltså 3 hemma matcher mot Örebro, Svedala och Lindesberg kvar att möta i Sateliten. Vidare har vi 2 bortamatcher mot Gislaved och Katrineholm. Allt som allt, endast 5 matcher kvar i seriespelen!

Omgång 14
Lör 05/02 15:00 Svedala VBK   - RIG Falköping          Livescore
Lör 05/02 17:00 Sollentuna VK   - Örebro VBS          Livescore
Sön 06/02 14:00 Lindesberg VBK   - Engelholms VS          Livescore
Sön 06/02 16:00 Katrineholms VK   - Hylte/Halmstad          Livescore
Omgång 15
Ons 09/02 19:00 Engelholms VS   - Hylte/Halmstad          Livescore
Lör 12/02 14:00 Gislaveds VBK   - Sollentuna VK          Livescore
Lör 12/02 14:30 RIG Falköping   - Lindesberg VBK          Livescore
Sön 13/02 17:00 Örebro VBS   - Svedala VBK          Livescore
Omgång 16
Lör 19/02 14:00 Gislaveds VBK   - Katrineholms VK          Livescore
Lör 19/02 14:00 Lindesberg VBK   - Örebro VBS          Livescore
Lör 19/02 15:00 Hylte/Halmstad   - RIG Falköping          Livescore
Lör 19/02 17:00 Sollentuna VK   - Svedala VBK          Livescore
Omgång 17
Lör 26/02 15:00 Svedala VBK   - Lindesberg VBK          Livescore
Sön 27/02 16:00 Katrineholms VK   - Sollentuna VK          Livescore
Sön 27/02 17:30 Örebro VBS   - Hylte/Halmstad          Livescore
Tor 03/03 19:00 Engelholms VS   - Gislaveds VBK          Livescore
Omgång 18
Lör 05/03 14:00 Gislaveds VBK   - RIG Falköping          Livescore
Lör 05/03 17:00 Sollentuna VK   - Lindesberg VBK          Livescore
Sön 06/03 16:00 Katrineholms VK   - Engelholms VS          Livescore
Sön 06/03 17:00 Hylte/Halmstad   - Svedala VBK          Livescore


RSS 2.0